PO DŽEPU

Bijeljinci ogorčeni: Potrošači dobili uvećane račune za električnu energiju

Među onima koji su se žalili bilo je i potrošača kojima su za mart stigli računi s iznosima dvostruko višim nego u februaru

Radnici mjerili električnu energiju. Ilustracija

Piše: Lj. Lj. / Avaz.ba

22.4.2020

Više od 500 potrošača električne energije u Bijeljini uputilo je žalbu Zavisnom državnom preduzeću „Elektro-Bijeljina“ zbog uvećanih martovskih računa za potrošenu električnu energiju.  

Među onima koji su se žalili bilo je i potrošača kojima su za mart stigli računi s iznosima dvostruko višim nego u februaru.

U „Elektro-Bijeljini“ imaju opravdanje za novonastalo stanje, ističući da su krajem marta očitali samo ona brojila koja su njihovim radnicima bila pristupačna, jer su se rukovodili preporukama Kriznog štaba RS koje se odnose na mjere zaštite od koronavirusa.


Građani se žalili. Ilustracija

- Niko neće platiti više od noga što je potrošeno. Nismo željeli da dovodimo u rizik ni građane ni zaposlene. Očitali smo svega oko 15 posto mjernih mjesta. Tamo gdje nismo očitavali, išli smo na prosječnu potrošnju za proteklih šest mjeseci, iskazujući najrelevantniju potrošnju. Greške će biti ispravljene i bit će korigovane već na računu za april - izjavio je Nedeljko Ćorić, direktor za finansijske poslove u „Elektro–Bijeljini“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.