NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte: BiH vapi za mirom

Snaga našeg društva ogleda se u poštivanju svačijeg prava, uspostavljanju socijalne pravde i solidarnosti među ljudima, poručio je Kavazović

Avaz

Avaz.ba

11.4.2024

U današnjem izdanju „Dnevnog avaza“, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH čitajte: BiH vapi za mirom.

Bajramska hutba reis-ul-uleme Huseina ef. Kavazovića. Snaga našeg društva ogleda se u poštivanju svačijeg prava, uspostavljanju socijalne pravde i solidarnosti među ljudima, poručio Kavazović. Centralna svečanost održana u Gazi Husrev-begovoj džamiji.

U komentaru dana „Kome baklavu prinijeti“ bavimo se Danom šehida i onima koji su dali život za našu zemlju.

Novi model, kako će se ubuduće naplaćivati električna enegrija. Konačna cijena zavisit će od ukupne mjesečne potrošnje. Obračunavati će se zelena, plava i crvena tarifa.

Za „Dnevni avaz“ govori Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH. Povećanje plata radnicima Nikšić ističe kao najvažniju reformu.

Ličnost dana je Karlo Anćeloti. Italijanski trener ponovo obara rekorde. Upisao 200.0 utakmicu kao trener u Ligi prvaka.

U Mozaiku donosimo o priču o etno-muzeju u povratničkom naselju Žulja. Kako tradiciju i običaje pokušavaju otrgnuti od zaborava.

Dafina Bošnjak, direktorica Mostarskog sajma najavljuje da će dovesti izlagače iz 30 zemalja i visoke političke delegacije. Mostarski sajam jeste i treba biti jedan od pokretača ekonomskog razvoja BiH, ističe Bošnjak.

Boravak u sjedištu NATO-a u Briselu. Šta se zapravo dešava iza kulisa. Donosimo vam priču Nerme Ajnadžić.

Kako Sarajlije tradicionalno proslavljaju Bajram. Na ovaj dan grad zrači autentičnim duhom, a neki običaji karakteristični su samo za Sarajevo.

Napadi na Gazu nastacljeni i tokom Bajrama, Palestinci klanjali u razrušenim džamijama.

Je li sud išao u korist odbjeglog Milenka Tomića? Da li je trener pedofil izbjegao plaćanje odštete svojoj žrtvi?

Bajer Leverkuzen večeras lovi historiju, da li će proći u polufinale Evropske lige. S druge strane Džeko i Krunić proiv Aston vile u pohodu na trofej Konferencijske lige.

Još jedna sjajna noć u Ligi prvaka. Barcelona velikim preokretom sa 3:2 slavila u Parizu. Atletiko Madrid na svom terenu sa 2:1 savladao Borusiju Dortmund.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.