ODLUKE Koje su moguće mjere ublažavanja i šta će reći struka

Ukida li se policijski sat u Federaciji

Kako saznajemo, bila je neka opcija da se policijski sat prolongira na 22 ili 23 sata, ali sve su to za sada neke vrste neformalnih razgovora

M. Aš. / Avaz.ba

Policijski sat na snazi već mjesec

Foto: Avaz


I prije odluke Ustavnog suda BiH da je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijima od 65 kršenje njihovih prava na slobodu kretanja, Federalni štab civilne zaštite najavio je ublažavanje ovih mjera.

One će, prema svemu sudeći, biti konkretizirane poslije 1. maja, kada prođu praznici. Opcije su, za sada, da se djeci i starijima dozvoli da tokom dana u određenom periodu mogu izaći vani. No, bez obzira na odluku Ustavnog suda, ova mjera zabrane ne bi trebala biti u potpunosti ukinuta.

  • Policijski sat od 20 do 5 sati

    Policijski sat od 20 do 5 sati

    Foto: Avaz


No, postavlja se i pitanje šta će biti sa policijskim satom, koji je već skoro mjesec na snazi od 20 sati do pet ujutro. Za sada se o tome zvaničnici Federalnog štaba nisu zvanično oglašavali, ali kako nam je rečeno, i ovo će se naći na dnevnom redu kako bi se razmotrilo. Ova mjera za sada bi, prema informacijama "Avaza", trebala i dalje ostati na snazi.

Bila je neka opcija, kako saznajemo, da se policijski sat prolongira na 22 ili 23 sata, ali sve su to za sada neke vrste neformalnih razgovora.

Saznajemo da Federalni štab prati upute epidemiologa, ali da bi ukidanje policijskog sata za sada bilo prerano.

Više o temi Policijski sat

IZVJEŠTAJI
Zabranu kretanja u RS prekršilo 75 osoba
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na