SARAJEVO

Parlament FBiH dao saglasnost na Finansijski plan Fonda solidarnosti

Zastupnici trenutno razmatraju Prijedlog zakona o ublažavanju ekonomskih posljedica koronavirusa

Mirsad Zaimović. Arhiv

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

23.4.2020

Na online sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zastupnici su danas podržali Prijedlog odluke na davanje saglasnosti na izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za 2020. godinu, izmjene i dopune Finansijskog plana Fonda solidarnosti za 2020. godinu (Aneks 1), i odluku o načinu izvršavanja rebalansa Finansijskog plana Zavoda za osiguranje i reosiguranje FBiH.


Mirsad Zaimović. Arhiv

Kako je kazao Mirsad Zaimović, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, za ovaj prijedlog glasalo je 20, tri zastupnika su bila suzdržana, dok ih je 12 bilo protiv.

Rebalansi su uslovljeni posljedicama aktuelne pandemije koronaviruisa, kao i rebalans ovogodišnjeg budžeta FBiH, koji su zastupnici razmotrili na današnjoj sjednici, a glasat će nakon što vlada FBiH, kao predlagač, razmotri podnesene amandmane.

U međuvremenu, na sjednici je počela rasprava o Prijedlogu zakona o ublažavanju ekonomskih posljedica nastalih usljed epidemije koronavirusa, kolokvijalno nazvanom 'korona zakon'.

Predviđeno je da primjena tog zakona, po stupanju na snagu, traje do 60 dana nakon prestanka stanja nesreće, proglašenog u FBiH polovinom marta zbog aktuelne pandemije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.