SASTANCI

Čović i Pecuto: Nemjerljiva važnost dijaloga, kompromisa i saradnje

Zvaničnici su izrazili stav da je od ključne važnosti stavljanje naglaska na zaštitu zdravlja i oporavak privrednih prilika za što skoriju stabilizaciju cjelokupnog stanja u državi

Čović: Tema bila i pandemija. Parlament BiH

Avaz.ba / Fena

24.4.2020

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović održao je danas videosastanak s apostolskim nuncijem u Bosni i Hercegovini Luiđijem Pecutom (Luigi Pezzuto).

Komentirali su stanje u vezi sa pandemijom koronavirusa u Bosni i Hercegovini, osvrnuvši se na saniranje socioekonomskih posljedica koje su zahvatile građane diljem zemlje.

Zvaničnici su izrazili stav da je od ključne važnosti stavljanje naglaska na zaštitu zdravlja i oporavak privrednih prilika za što skoriju stabilizaciju cjelokupnog stanja u državi.


Pecuto: Komentirali i političko stanje. Arhiv

Komentirali su i političko stanje u Bosni i Hercegovini, ističući nemjerljivu važnost dijaloga, kompromisa i saradnje.

Apostolski nuncij Pecuto istaknuo je važnost solidarnosti, koja je, kao i istaknuti katolički princip, ključna stavka u vremenima kada se svijet suočava sa zajedničkim izazovima.

Čović i Pecuto izrazili su zadovoljstvo odnosima Vatikana i Bosne i Hercegovine, izrazivši podršku za nastavak uspješne saradnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.