STAVOVI

Ministar Mandić: Možda nije trebalo ukinuti policijski sat

Svi zdravstveni sistemu u ovim okolnostima pokazuju slabosti, pa tako i sistem u FBiH, potcrtao je on

Mandić: Ne treba se opuštati. Avaz

Avaz.ba

25.4.2020

Vjekoslav Mandić, ministar zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, rekao je jutros za N1 da građani ovog bh. entiteta trebaju ozbiljno shvatiti pandemiju koronavirusa i ne opuštati se usljed ublažavanja mjera zabrane.

Treba shvatiti da se ne trebamo opustiti i ne shvatiti olako ovo ublažavanje mjera - rekao je Mandić. 

Potom je dodao da je većina građana do sada poštovala preporuke i mjere i da se, upravo zahvaljujući njihovoj odgovornosti, zdravstveni sistem nije urušio.

- Nisu građani shvatili olako i većina je poštovala mjere i, zahvaljujući njima, nismo srušili zdravstveni sistem. Vidimo u svijetu da se dešava da umrle ne mogu stići sahraniti. Mi još čuvamo zdravstveni sistem - naglasio je ministar Mandić.


Mandić: Slabosti ćemo popraviti. Avaz

Svi zdravstveni sistemu u ovim okolnostima pokazuju slabosti, pa tako i sistem u FBiH, potcrtao je on.

- Nijedna zemlja nije bila spremna da dočeka ovako nešto. Zdravstveni sistemi u jačim zemljama pokazali su svoje slabosti i tako i zdravstveni sistem u Federaciji, ali ja gledam njegove dobre strane i on je izvanredno odgovorio. Slabosti ćemo popraviti, ali ja sam zadovoljan i mislim da su svi odgovorili najbolje što smo mogli u ovako kriznoj situaciji - rekao je Mandić.

O ukidanju policijskog sata u FBiH, rekao je da je trebalo naći drugu soluciju.

- Federalno ministarstvo zdravstva nije donijelo preporuku i možda je trebalo naći neku drugu soluciju, ali mi nismo o tome raspravljali i mislim da je to trebalo postepeno ublažavati. Federalna uprava civilne zaštite donijela je takvu mjeru, ali ja se nadam da su imali argumente - potcrtao je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.