VRIJEDNA DONACIJA

Dom zdravlja Livno dobio defibrilator i EKG aparat

Kupili su nam najbolje aparate za dijagonostiku svih koronarnih zbivanja, kaže dr. Ljiljana Mladina, direktorica DZ Livno

S uručenja vrijedne donacije. A. Kamber

Piše: Al. K. / Avaz.ba

27.4.2020

Gradonačelnik Livna Luka Čelan danas je u ime Grada Livna Domu zdravlja Livno uručio defibrilator i EKG aparat, na čemu je zahvalila dr. Ljiljana Mladina, direktorica DZ Livno

- Upravo su nam trebali defibrilator i EKG aparat. Kupili su nam najbolje aparate za dijagonostiku svih koronarnih zbivanja. Hvala na ovoj jako bitnoj donaciji. Svi smo se koncentrirali na maske, međutim, ova oprema je puno važnija u ovom trenutku - kazala je dr. Mladina, dodajući da u situaciji koronavirusa ova ustanova funkcionira zadovoljavajuće.


Uručena vrijedna donacija. A. Kamber

Gradonačelnik Čelan je podsjetio da je Grad Livno ovoj ustanovi, uz navedenu opremu, već ranije donirao dezinfekcionaka sredstva, zaštitnu opremu i beskontaktne toplomjere. Nije propustio spomenuti i privrednike Livna.

- Privrednici su pandemijom, također, pogođeni, a Grad Livno je u skladu sa svojim ovlastima od početka uključen i činimo što možemo. Oslobodili smo ih najamnine za poslovne prostore koji su u vlasništvu Grada, te komunalne naknade, a u skladu s korona-zakonom pripremamo i druge mjere kojima ćemo osigurati da svi iz krize iziđu što lakše - kazao je Čelan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.