COVID-19

Tužilaštvo KS istražuje nabavku respiratora i testova na koronavirus

Kako bi se utvrdilo ima li elemenata krivičnog djela, kaže Bavčić

Tužilaštvo KS nakon medijskih tekstova formiralo predmet. Avaz

Piše: E. H. / Avaz.ba

27.4.2020

Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je dva predmeta vezana uz provjeru postupaka nabavki respiratora i testova na koronavirus Vlade Federacije BiH, potvrdila je za „Avaz“ portparol Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić.

- Nakon medijskih tekstova Tužilaštvo KS provjerava postupak nabavke testova i respiratora, a sve kako bi se utvrdilo ima li elemenata krivičnog djela - kazala je Bavčić.  

Podsjećamo, danas je potvrđeno da je poljoprivredno gazdinstvo "Srebrena malina" uvoznik respiratora iz Kine za Vladu Federacije BiH. 

- Uvoznik 80 respiratora iz Kine u Bosnu Hercegovinu je kompanija "FH Srebrena malina" d. o. o., a carinsku proceduru je pokrenula špediterska kuća DTS-ŠPED d. o. o. - rekao je Ratko Kovačević, portparol Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Direktor „Srebrene maline“ Fikret Hodžić kratko se javio za „Avaz“. Tom prilikom nije se želio upuštati u objašnjavanje ove situacije.

- Javio sam se iz poštovanja prema novinarskoj struci, ali svi detalji ove situacije bit će dostavljeni u saopćenju za medije – kratko nam je kazao Hodžić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.