AFERA

Fikret Hodžić dobio 200.000 KM poticaja

Radi se o programima pomoći održivog povratka

Fikret Hodžić. Agencije

Avaz.ba

29.4.2020

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica firmi „FH Srebrena malina“, u vlasništvu Fikreta Hodžića, koja je dospjela u žižu javnosti nakon informacije o uvozu 100 respiratora iz Kine po cijeni od 10,5 miliona KM, dodijelilo je kroz projekte održivog povratka 200.000 KM. 

U odgovoru na pitanja o grantovima – pomoći poljoprivredi, startup programa i programima pomoći održivog povratka, navedeno je da „Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica za sve projekte koji se realiziraju u okviru programa pomoći održivosti povratka, a koji imaju za cilj zapošljavanje povratnika, raspisuje javne pozive na koje se mogu prijaviti povratnici ili pravna lica koja imaju namjeru zapošljavati povratničku populaciju sa svojim projektima“.


Fikret Hodžić. Agencije

- Program "Zapošljavanja povratnika u maloj privredi", po Javnom pozivu broj: 03-36-2-120-1/16 od 01. 04. 2016. godine. "FH Srebrena malina" d. o. o. je na javni poziv aplicirala s projektom: "Gradnja hladnjače za skladištenje maline, prerada i konzerviranje voća", ispunila je sve tražene uslove i bila je jedini aplikant s područja općine Srebrenica sa 119 bodova na konačnoj rang-listi - navode iz Ministarstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.