PROGNOZA

Obucite se slojevito: Danas toplo i sparno, sutra pljuskovi

Većina populacije će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije

U Sarajevu djelomično vedro. Avaz

Avaz.ba

30.4.2020

Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Samo lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24 stepena.

U Sarajevu djelomično vedro. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 9, a najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena.

U naredna dva dana

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa slabom kišom ili lokalno sa jačim pljuskom. Poslije podne prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12. 

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena. 

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. Prognozirana količina padavina se kreće između 10 i 25 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni.


Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije, a hronični bolesnici i meteoropate će osjetiti olakšanje. 

Preporučljivo je slojevito se obući, u drugom dijelu dana umanjiti aktivnosti, obzirom da će biti toplije uz nešto izraženiji osjet sparine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.