NOVI KADROVI

Upriličeno potpisivanje rješenja o činovanju 10. klase kadeta GP BiH

Ponosno nosite policijsku odoru i budite uzor u svojoj obitelji i cijeloj zajednici, rekao je direktor Galić

Avaz.ba

30.4.2020

U zgradi Granične policije BiH u Sarajevu upriličeno je potpisivanje rješenja o činovanju 10. klase kadeta ove policijske agencije. Osnovna obuka 10. generacije kadeta trajala je od 7. oktobra 2019. do 30. aprila 2020. godine, a školovanje je uspješno okončalo 99 kadeta Granične policije BiH.  

S obzirom na novonastalu situaciju pandemije virusa Covid-19, ceremonija se nije mogla upriličiti pred ministrom sigurnosti, ali je direktor Granične policije BiH Zoran Galić upriličio potpisivanje zakletve te uručivanje rješenja o činovanju, rješenja o raspoređivanju i ugovora o radu.


Potpisivanje zakletve upriličeno danas. GPBiH

Direktor Galić je u obraćanju novim kolegama istaknuo koliko je u trenutku brojnih izazova za policijsku agenciju na čijem je čelu, važno kadrovsko pojačanje. Mladim kolegama koji će obavljati poslove granične kontrole i nadzora graničnog pojasa,direktor Galić je poručio:

- Ne sumnjam u vašu odlučnost i predanost da prihvatite sve profesionalne izazove. Ponosno nosite policijsku odoru i budite uzor u svojoj obitelji i cijeloj zajednici. Vaša profesija veoma je značajna i zahtjevna, a od vas se očekuje da permanentno radite na svom stručnom i profesionalnom usavršavanju, zakonito i dosljedno, ne praveći nikakve razlike prema bilo kome. Odabrali ste pravi, ali trnovit put, kojim ćete ići tokom svog profesionalnog rada. Budite ustrajni i ponosno odbranite titulu koju nosite.

Direktor Galić s najuspješnijim kandidatima. GPBiH

Ovo je prva generacija kadeta koja je školovana po nastavnom planu i programu osnovne obuke usklađenom sa standardima FRONTEX-a, koje propisuje Zajednički nastavni plan i program osnovne obuke Evropske agencije za graničnu i obalnu stražu ("Common Core Curicullum 2017"). Nakon uspješno završene obuke i današnjeg potpisivanja zakletve, oni su primljeni u GPBiH na probni rad od 12 mjeseci. Za najboljeg među kadetima proglašen je Miloš Bojanić sa prosjekom 5.0. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.