REAKCIJE Bivši sekretar i član Demokratske fronte

Zlatko Miletić za "Avaz": Ne želim biti podanik

Odnosom prema Korona-zakonu pokazali su svoj stav prema radnicima

E. H. / Avaz.ba

Zlatko Miletić: Pojedini zvaničnici se ponašaju poltronski

Foto: Avaz


Već sada bivši član Demokratske fronte Zlatko Miletić danas je za "Avaz" prokomentirao svoju ostavku, odnosno napuštanje ove stranke. Kazao je da stranku napušta, simbolično, 1. maja, za Praznik rada.

- Odnosom prema Korona-zakonu pokazali su svoj stav prema radnicima. Pokazali su da su politički oportunisti, a ja ne želim da budem dio toga. Pokazali su podanički odnos prema SDA i ja opet ne želim biti dio te priče. A dovoljno govori i činjenica da se niko nije oglasio ni kad je u pitanju afera s nabavkom respiratora - kazao nam je Miletić.

Nastavlja samostalno

Dodao je da svoju političku karijeru nastavlja samostalno.

- Sve ostalo može se pročitati u saopćenju za javnost koje sam uputio - zaključio je Miletić.

Podsjetimo, Miletić je danas saopćio da je kroz analizu rada u posljednjih 45 dana od izbijanja pandemije "očigledno da izvršna vlast kroz famozne krizne štabove svojom nekompetentnošću ne pronalazi adekvatan odgovor na ključna društvena pitanja prouzrokovana pandemijom".

- Ona ostaje zarobljena u partitokratskoj i nacionalnoj konfrontaciji kao obrascima vladanja protkanim klijentelizmom, korupcijom, pa i kriminalom nerijetko kroz vaninstitucionalno djelovanje. U nedostatku mogućnosti organizacionog djelovanja da utječem na navedene procese, kao generalni sekretar Demokratske fronte, obavještavam vas da od 1. maja 2020. neću više obavljati tu dužnost - naveo je Miletić u saopćenju za javnost.

  • Miletić: Ne želim biti dio toga

    Miletić: Ne želim biti dio toga

    Foto: Avaz


Dodao je da, sagledavajući činjenicu da se pojedini dužnosnici poltronski ponašaju prema nosiocima izvršne vlasti te na taj način indirektno učestvuju u nastavku agonije u kojoj se nalazi bh. društvo, osjeća potrebu da samostalno i nezavisno djeluje kroz institucije Bosne i Hercegovine, a u interesu svih njenih građana. 

Miletić je istaknuo da osjeća potrebu da iskaže poštovanje prema divnim ljudima u Demokratskoj fronti, običnim članovima - građanima i da iskaže zahvalnosti što je imao priliku da ih upozna te im želi zahvaliti na saradnji. 

Resetovati bh. društvo

- Potrudit ću se da svakome od vas i svakom građaninu Bosne i Hercegovine stavim na raspolaganje svoje skromno znanje i iskustvo da u narednim godinama ovo zlo prevaziđemo zajedno na način da ovu situaciju iskoristimo da u potpunosti resetujemo bosanskohercegovačko društvo radi rehabilitacije stvarnih društvenih ljudskih kvaliteta i vrijednosti - poručio je Miletić.

BiH
Zlatko Miletić napušta DF

Više o temi Zlatko Miletić

POTVRĐENO
Zlatko Miletić napušta DF
NA VRH

Podijeli članak na