PREDSJEDNIŠTVO BIH

Imenovana tri nova člana Upravnog vijeća Centralne banke BiH

Osim novih Dodikovih kadrova i Martinović, u Upravnom vijeću Centralne banke se nalaze još i Šerif Isović, kao i guverner Senad Softić

Komšić i Dodik. Ilustracija

Avaz.ba

30.4.2020

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine imenovalo je danas tri nova člana Upravnog vijeća Centralne banke BiH i to Radomira Božića, Dragana Kulinu i Danijelu Martinović.

Kada je riječ o Božiću i Kulini, riječ je o kadrovima koji je predložio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, dok je Martinović bila kandidatkinja koju je delegirao član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Treba naglasiti da je Dodik, praktično odmah po preuzimanju funkcije u Predsjedništvu tražio da se razriješe članovi Upravnog odbora Trivo Marinković (PDP) i Ljubiša Vladušić (SDS). To su bili kadrovi koji su prethodno na ove funkcije imenovani na prijedlog Mladena Ivanića, tadašnjeg člana Predsjedništva BIH.

Na imenovanje novih članova čekalo se od 19. juna prošle godine, dok se nisu stekli uslovi da se imenuje i kandidat Komšića. Naime, Danijela Martinović koja je bivša SDP-ova državna zastupnica zamijenila je Ankicu Kolobarić, koja je kadar HDZ-a.

Osim novih Dodikovih kadrova i Martinović, u Upravnom vijeću Centralne banke se nalaze još i Šerif Isović, kao i guverner Senad Softić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.