HUMANITARNA AKCIJA

Goraždani iz Švedske pomažu ugroženim porodicama

Pomoć do korisnika stigla zahvaljujući Aldijani Džananović

Hadžić i Džananović: Podrška hrabroj majci. A. Bajramović

Piše: Al .B. / Avaz.ba

2.5.2020

Trinaest socijalno ugroženih porodica iz Goražda i okoline dobilo je pakete pomoći, koje su obezbijedili Goraždani koji trenutno žive i rade u Švedskoj.

Želju da pomognu osobama koje i bez pandemije koronavirusa žive teško, u djelo su pretočili kroz akciju prikupljanja sredstava za kupovinu prehrambenih artikala. Pomoć do korisnika stigla je zahvaljujući Goraždanki Aldijani Džananović. 

- Goraždani u Švedskoj imaju svoju grupu na Facebooku, koja je napravljena radi održavanja kontakata, dijeljenja informacija i upravo ovakvih humanitarnih akcija. Ovaj put su, zbog cjelokupne situacije sa pandemijom, odlučili da pomognu socijalno ugroženim porodicama.

Nakon kontakta sa Mujom Karahmetom i Mersudom Kadićem, posjetila sam 13 porodica. Riječ je o porodicama sa minimalnim ili bez ikakvih primanja, članovima Udruženja za pomoć osobama ometenim u psihičkom razvoju, porodicama sa četvero ili petero djece koje žive kao podstanari i drugima kojima je pomoć, posebno tokom ovakvih kriza, itekako potrebna – kazala nam je Džananović. 

Pomoć stigla do korisnika. A. Bajramović

Ona je obišla i Hanku Hadžić u selu Bakije. Ova hrabra majka, o kojoj smo pisali ranije, nakon smrti supruga prije 13 godina, sama se brine o trojici sinova, duševnih bolesnika, od kojih je samo najmlađi, 38-godišnji Dženan, sposoban da joj pomogne u obavljanju svakodnevnih poslova na selu.

Goraždani koji žive u Švedskoj do sada su realizirali niz humanitarnih akcija za pojedince, ustanove i sportske klubove u Goraždu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.