BPK GORAŽDE

Velić: Epidemiološka situacija je stabilna

Podsjetila je da je naredbama Federalnog štaba od danas omogućen i rad obrtnicima, kao i djelatnostima u oblasti trgovine, koje su bile obustavljene

Velić: Nisu zabilježeni slučajevi kršenja naredbi. Arhiv

Avaz.ba / Fena

4.5.2020

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, epidemiološka situacija na području Bosanskopodrijskog kantona (BPK) Goražde je stabilna i nema novozaraženih osoba koronavirusom, istaknula je komandantica Kantonalnog štaba civilne zaštite Edita Velić.

- Svi rezultati jučerašnjih, kao i testiranja svih prethodnih dana od početka maja, su negativni. Trenutno je u BPK samo jedna osoba inficirana koronavirusom, dok je 21 izliječena. Trenutno je 29 osoba pod zdravstvenim nadzorom - precizirala je Velić.

Ona je izrazila zavalnost građanima BPK Goražde, koji su i tokom prvomajskih praznika bili disciplinirani.

- Zaista je pohvalno da, prema izvještajima policijskih službenika, nisu zabilježeni slučajevi kršenja naredbi, što govori da su ih se građani pridržavali i u ovim danima, kada su naredbe bile i nešto strožije - istaknula je Velić.


Velić: Od danas omogućen rad obrtnicima. Arhiv

Podsjetila je da je naredbama Federalnog štaba od danas omogućen rad obrtnicima, kao i djelatnostima u oblasti trgovine, koje su bile obustavljene.

- Oni su danas počeli s radom, ali naravno, uz poštivanje svih naloženih epidemioloških mjera, počevši od dezinfekcije na ulazima, zatim kompletnih objekata, poštivanja fizičke distance, kao i svih ostalih mjera koje trebaju zaštititi sve one koji se nalaze u tim objektima, što je veoma bitno da se primjenjuje, a što će kontrolirati nadležni organi - istaknula je komandantica Kantonalnog štaba civilne zaštite BPK Goražde.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.