REAKCIJE

Demokratska fronta: Da li za „elitu“ pravila ne vrijede?

"Zabavljači“ potrudili i da ova bizarnost bude još veća hvaleći se na društvenim mrežama

Demokratska fronta reagirala na Korona zabavu. Arhiv

Avaz.ba

5.5.2020

Nakon objavljenih snimaka sramotnog i bahatog „derneka“ u sarajevskom lokalu „Golf“ postavlja se pitanje da li ista ona pravila i mjere kojih se građani Bosne i Hercegovine pridržavaju već dva mjeseca ne vrijede za „elitu“ na čelu sa ministrom Košarcem, zapitali su se iz Demokratske fronte.

- Možda i najsramotnije je ponašanje dekana Veterinarskog fakulteta u Sarajevu, Nihada Fejzića koji snosi dodatnu odgovornost kao član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo. Da li Fejzić, Košarac i njemu slični misle da su građani ovce kojima će oči zatvoriti navučeni zastori kafane kojima pokušavaju sakriti vlastitu sramotu – poručili su.  


DF: Pozdravljamo reakciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Arhiv

Dodali su da su se „zabavljači“ potrudili i da ova bizarnost bude još veća hvaleći se na društvenim mrežama snimcima ove „zabave“ i javno nam prezentovali moguće stvaranje novog klastera i tako u opasnost doveli sve građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine. 

- Pozdravljamo reakciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koji su prekunili ovaj sramotan „dernek“, ali isto tako se nadamo da će svi učesnici, a u prvom redu Košarac i Fejzić snositi i političku odgovornost za svoje bahato ponašanje u vrijeme dok se cijeli svijet, pa i Bosna i Hercegovina bori sa najvećom epidemijom u modernoj historiji. Na čast neka je Košarcu, Blekiću i ostalim nedodirljivim „zvijezdama“ sa korona-derneka, zbog vas i sličnih vama može nam se desiti da, u trenutku kada je prvi put više oporavljenih nego aktivno zaraženih u FBiH, nadležni organi budu primorani ponovo pooštravati mjere, za koje se opet pitamo da li ćete ih poštovati. Sramota – navodi se u saiopćenju DF-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.