SASTANCI

Podžić: Četvero pripadnika OSBiH zaraženo koronavirusom

U mirovnim misijama van BiH nema zaraženih pripadnika, a svi kadeti su dobrog zdravstvenog stanja

Pohvalan je angažman Ministarstva na povratku kadeta iz Turske. Fena

Avaz.ba / Fena

5.5.2020

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je u zvaničnu posjetu parlamentarnog vojnog povjerenika Boška Šiljegovića te istakao da je četvero pripadnika Oružanih snaga BiH zaraženo koronavirusom, 60 ih je u samoizolaciji, a sedmero je oporavljenih.

U mirovnim misijama van BiH nema zaraženih pripadnika, a svi kadeti su dobrog zdravstvenog stanja.

Parlamentarni vojni povjerenik naglasio je da je trenutno jedan od najvažnijih projekata unapređivanje zdravstvene zaštite i razvoj sanitetske službe u Oružanim snagama BiH, koja će se dodatno unaprijediti otvaranjem ambulanti primarne zaštite u kasarnama.


Ministarstvo i Oružane snage profesionalno provode sve potrebne mjere u borbi protiv pandemije. Fena

Prema njegovom mišljenju, Ministarstvo i Oružane snage profesionalno provode sve potrebne mjere u borbi protiv pandemije. Pohvalan je angažman Ministarstva na povratku kadeta iz Turske, kao i učešće helikoptera OSBiH na gašenju požara u BiH.

Šiljegović je poručio da je važno poštivanje svih pravila i procedura pri odabiru profesionalnih vojnih lica za učešće u mirovnim misijama, a u cilju smanjenja broja pritužbi na način odabira kandidata, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.