NAJAVLJENA TUŽBA

Stanivuković objavio video ulaska na Dodikov posjed

Neovlašteno ušao i snimao voćnjak u Gornjim Podgradcima

Avaz.ba

7.5.2020

Draško Stanivuković, zastupnik Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ušao je danas na privatni posjed člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

On je, kako je naveo "ušetao kao građanin" na privatni posjed preduzeća "Fruit Eco" iz Bosanske Gradiške, čiji je suvlasnik Igor Dodik, sin Milorada Dodika.

Stanivuković je uz pomoć saradnika neovlašteno ušao i snimao voćnjak u Gornjim Podgradcima. Ni nakon upozorenja zaposlenih nije želio da ode, već je u društvu Ivana Begića, predsjednika Mladih PDP-a, nastavio snimanje i uzurpaciju privatnog posjeda, piše ATV.

Stanivuković na Dodikovom posjedu. Screenshot

- Odnio sam im zahvalnicu za nesebičan doprinos u redovnom uzimanju novca iz džepova građana Republike Srpske - napisao je Stanivuković na Facebooku. 

Stanivuković je koristio dron kako bi snimio posjed.

Kako piše ATV, pravni zastupnik preduzeća "Fruit Eco" sutra će i krivično i parnično tužiti Stanivukovića i Begića (Ivan) zbog ometanja privatnog posjeda, neovlaštenog snimanja, nepoštovanja epidemioloških mjera u vrijeme vanrednog stanja, kao i za neovlašćeno dizanje drona u neposrednoj blizini aerodroma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.