SARAJEVO

Polaganjem cvijeća obilježen Dan Zlatnih ljiljana

Najvažnije je to da nismo zaboravili naše heroje i sve ono što su oni, tokom minulog rata, činili da mi danas uživamo u miru i slobodi, rekao Hasanović

Okupljanje na Trgu branilaca Vogošće. E. Muračević

Piše: Es. M. / Avaz.ba

8.5.2020

Polaganjem cvijeća na Centralnom spomen-obilježju šehidima i poginulim borcma na Trgu branilaca Vogošće i spomen-obilježjima civilnim žrtvama rata i ubijenim logorašima, delegacije udruženja nosilaca najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i „Zlatna policijska značka“ Općine Vogošća i Koordinacije bračkih udruženja ove lokane zajednice, odale su počast onima koji su tokom agresije dali živote za slobodu BiH.

- Zbog provođenja mjera vezanih za suzbijanje pandemije koronavirusa, na ovakav način smo obilježili 9. maj - Dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope i Dan Zlatnih ljiljana - rekao je Omer Hasanović, predsjednik Udruženja dobitnika najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“ i „Zlatna policijska značka“.


Odata počast braniocima. E. Muračević

Napomenuo je da je ovogodišnja manifestacija prvobitno bila planirana znatno ambicioznije s premijerom dokumentarnog filma "Heroji izbliza“ Avde Huseinovića. Obavijestio je okupljene da film mogu pogledati u programu Televizije Sarajevo i Televizije Vogošća.

- Trenutna situacija vezana za zabranu masovnih okupljanja nas je omela da ove godine organizujemo  tradicionalni susret preživjelih i članova porodica poginulih nosilaca najvećih ratnih priznanja sa načelnikom općine. Ipak, on nije zaboravio članove našeg udruženja. Sve ih je počastio prigodnom hedijom od po 100 KM. Samo da pandemija prođe. Bit će vremena za druženje. Najvažnije je to da nismo zaboravili naše heroje i sve ono što su oni, tokom minulog rata, činili da mi danas uživamo u miru i slobodi - rekao je Hasanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.