SAOPĆENJE Ministarstvo sigurnosti BiH o rezultatu provjera koje su vršile sigurnosne agencije

Nema sigurnosnih prijetnji po OHR

Također, iz DKPT su pojasnili da prate aktuelnu sigurnosnu situaciju u BiH te poduzimaju sve mjere u cilju zaštite i sigurnosti diplomatskog osoblja u BiH

Avaz.ba
12.05.2020 12:22

Nema prijetnji po OHR

Foto: Arhiv

Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPT) danas je službeno upoznao ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića sa rezultatom provjera koje su vršile sigurnosne agencije BiH kada je riječ o sigurnosti OHR-a i njihovog osoblja. 

- Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH je ragirala na zahtjev OHR-a, nakon izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za agenciju SRNA od 20. aprila, u kojoj se OHR pominje kao neprijateljska institucija za Srbe- navodi se u saopćenju Ministarstva sigurnosti BiH.

  • Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić upoznat sa rezultatom provjera
    Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić upoznat sa rezultatom provjera Foto: Avaz

Kako se navodi u saopćenju, zbog toga je Direkcija od Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i drugih policijskih agencija zatražila informacije o mogućoj ugroženost osoblja i imovine OHR-a, a koje su odgovorile da ne raspolažu takvim saznanjima. 

Također, iz DKPT su pojasnili da prate aktuelnu sigurnosnu situaciju u BiH te poduzimaju sve mjere u cilju zaštite i sigurnosti diplomatskog osoblja u BiH.

Komentari

NA VRH