PROGNOZA Vremenski bilten

Danas oblačno i sparno: Poznate vremenske prilike do kraja sedmice

Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti jačih tegoba u prijepodnevnim satima

Sl. M. / Avaz.ba
14.05.2020 06:03

Oblačno do kraja sedmice

Foto: Avaz

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Poslije podne slabi lokalni pljuskovi se očekuju na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. 

Vjetar slab do umjeren, u većem dijelu zemlje, južni i jugozapadni. U jutarnjim satima i povremeno tokom dana u centralnim i istočnim područjima Bosne su mogući jaki udara juga. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 24, dnevna od 23 do 30 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko 16, a dnevna oko 28 stepeni.

U naredna tri dana

Slične vremenske prilike očekuju se i sutra. Širom zemlje preovladavat će uglavnom oblačno vrijeme. Vjetar umjeren do jak jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 23 do 30 stepeni.

Oblačno vrijeme zadržat će se i tokom vikenda. U subotu poslije podne mogući su slabi i rijetki lokalni pljuskovi ponegdje u Hercegovine, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 21, a dnevna od 21 do 27, na jugu do 29 stepeni. 

U nedjelju slaba kiša ili lokalni pljuskovi su mogući ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu od 17 do 22, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Opšta slika je povoljna. Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti jačih tegoba u prijepodnevnim satima. 

Mjestimične padavine, u drugom dijelu dana, povremeno će kvariti ugođaj. 

  • Biometeorološka prognoza
    Biometeorološka prognoza Foto: FHMZ

Također i osjet sparine će, usljed visokih temperatura, biti nešto izraženiji, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti.

Komentari

NA VRH