PROGNOZA Vremenski bilten

Oblačno, ali veoma toplo: Temperatura do 32 stepena

Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će poslije podne biti sparno

Avaz.ba
15.05.2020 06:03

Topao vikend pred nama

Foto: Avaz

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti jakih udara juga. Na sjeveru zemlje vjetar slab sjevernog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 16, a najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stepeni.

U naredna tri dana

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima širom Bosne su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje od 14 do 19. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje od 27 do 30 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni lokalno sa slabom kišom ili pljuskom. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje od 16 do 21. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27, na jugu zemlje do 30 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28, na jugu zemlje do 32 stepena.

Biometeorološka prognoza

Slično kao i proteklog dana, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje. 

Više sunca pozitivno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. 

  • Biometeorološka prognoza
    Biometeorološka prognoza Foto: FHMZ

Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će poslije podne biti sparno. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti.

Komentari

NA VRH