JAVNI PRIJEVOZ

Tramvaji ponovo na šinama: Vožnja pod maskama

Strogo je zabranjeno stajanje i držanje za rukohvate, osim prilikom ulaska i izlaska iz vozila

Piše: S. Mujić / Avaz.ba

15.5.2020

Počeo javni prijevoz u Sarajevu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Od danas je na području Federacije BiH ponovo u funkciji linijski i vanlinijski prijevoz putnika u cestovnom i željezničkom saobraćaju uz posebne epidemiološke mjere. Prijevoz putnika će se uglavnom odvijati prema redu vožnje kakav je ranije važio za dane vikenda.  


Maske obavezne

 

Ulaz u vozilo javnog gradskog prijevoza nije dozvoljen bez zaštitne maske, dok korištenje rukavica nije obavezno, ali se preporučuje. Strogo je zabranjeno stajanje i držanje za rukohvate, osim prilikom ulaska i izlaska iz vozila. Kako je za "Dnevni avaz" potvrdio Senad Mujagić, šef autobuskog saobraćaja KJKP GRAS-a, javni prijevoz u Sarajevu će raditi po nedjeljnom režimu.  

- Ulaz prvenstveno na prva vrata. Od 7 do 9 sati i od 15 do 17 sati zabranjeno je korištenje prijevoza za sve kategorije osim radnika. Prve vožnje na svim linijama kreću u 6 sati, a posljednje u 22:30 sati - rekao je Mujagić.

Po istim pravilima u Sarajevu vozi i „Centrotrans“, izuzev dijela koji se odnosi na termine zabrane. 

Počeo javni prijevoz putnika u Sarajevu. S. Mujić

Raspored sjedenja

Mjesečne karte od marta važit će do kraja maja kod svih prijevoznika, dok u GRAS-u za učenike, studente i penzionere važe do kraja avgusta.

Izmijenjen je i raspored sjedenja u vozilima javnog prijevoza, te će sjedišta koja se mogu koristiti biti označena, zbog obaveznog držanja socijalne distance.

Javni prijevoz danas kreće i u Tuzli i Zenici, dok će u Mostaru krenuti od ponedjeljka, 18. maja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.