REPUBLIKA SRPSKA Odluka Kriznog štaba

Rukavice više nisu obavezne u zatvorenom prostoru

Odlučeno da ostaje na snazi zabrana okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu

A. Č. / Avaz.ba
15.05.2020 15:23

I dalje obavene mjere dezinfekcije

Foto: Ilustracija

Građani u Republici Srpskoj u zatvorenom prostoru više nisu obavezni nositi rukavice, ali je nošenje zaštitne maske i dalje obavezno, odlučio je Štab za vanredne situacije.

S ciljem sprečavanja širenja bolesti izazvane koronavirusom obavezuju se pravne osobe, preduzetnici i fizička lica, koji u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima, da usluge pružaju zaštićeni maskom.

Obavezni su da sprovode i mjere dezinfekcije, osiguraju masku građanima koji koriste njihove usluge, a nemaju ih, kao i da se pridržavaju uputstava Instituta za javno zdravstvo RS za organiziranje rada u zavisnosti od djelatnosti koju obavljaju. 

  • I dalje obavene mjere dezinfekcije
    I dalje obavene mjere dezinfekcije Foto: Ilustracija

Štab je zaključio da ostaje na snazi zabrana okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu u RS, saopćeno je danas iz entitetske vlade.

Obavezuju se građani da se na otvorenom prostoru pridržavaju zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra, uz obavezu korišćenja zaštitne maske.

U zatvorenim prostorijama pored zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra i korišćenja zaštitne maske, obavezno je pridržavanje uputstava Instituta za javno zdravstvo RS za boravak u zatvorenom prostoru, u zavisnosti od djelatnosti koja se obavlja.

Komentari

NA VRH