UNZE

Iz Švicarske videolinkom magistrirao na Islamskom pedagoškom fakultetu

Prvi je na ovaj način magistar postao Nermin Redžić, koji je rad na Politehničkom fakultetu u Zenici odbranio 4. aprila

Hodžić: Odgovoran i zreo pristup. Avaz

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

22.5.2020

Na Univerzitetu u Zenici odbranjen je još jedan magistarski rad putem videolinka. Na Islamskom pedagoškom fakultetu odbranio ga je Osman Hodžić, iako se nalazi u Švicarskoj. 

Kako su kazali s fakulteta, Hodžić je odbranio rad o temi „Odnos uključenosti porodice i kvaliteta učešća učenika u mektepskoj nastavi“. 

- S obzirom na vanredne mjere uzrokovane pandemijom, odbrana je održana online jer kolega nije mogao doći iz Švicarske. Temu je obradio s odgovornošću i naučnoistraživačkom zrelošću - poručili su s Islamskog pedagoškog fakulteta.


Članovi komisije za ocjenu rada. Avaz

Posebno su istaknuli važnost ovog rada jer su otvorena pitanja kvaliteta realizacije mektepske nastave.

- Njegov rad bit će poticaj da se na sličan način priđe istraživanju i drugih segmenata uključenosti porodice i kvaliteta učešća učenika u mektepskoj nastavi - poručili su. 

Prvi slučaj odbrane magistarskog rada u BiH na ovaj način zabilježen je na Zeničkom univerzitetu 4. aprila, kada je na Politehničkom fakultetu, također putem videolinka, Nermin Redžić postao magistar.


Ko je bio u komisiji

U komisiji za ocjenu i odbranu rada bili su dr. sc. Mevludin Dizdarević, docent za naučnu oblast islamska kultura i civilizacija, dr. sc. Izet Pehlić, vanredni profesor za naučnu oblast pedagogija i dr. sc. Sedad Dizdarević, vanredni profesor za naučnu oblast islamska kultura i civilizacija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.