TOMISLAVGRAD

Ugostiteljima isplaćeno oko 50.000 maraka pomoći

U proračunu općine Tomislavgrad u cilju očuvanja radnih mjesta osigurana su sredstva za naknadu u iznosu od 300 maraka mjesečno po zaposlenom radniku, rekao Vukadin

Tomislavgrad. Fena

Avaz.ba / Fena

21.5.2020

Počela je isplata novčanih sredstava korisnicima na području Općine Tomislavgrad kojima je zbog izvanrednih okolnosti izazvanih pojavom koronavirusa zabranjen rad odlukama Štaba civilne zaštite.

Kako je potvrđeno iz Ureda načelnika općine, u četvrtak je za april isplaćeno oko 50.000 maraka za trenutnih 170 korisnika uglavnom iz ugostiteljstva.

- Nakon upućenog poziva pravnim i fizičkim osobama da se prijave na Javni poziv radi ostvarivanja prava koja su definirana Odlukom o donošenju mjera za potporu, imenovano je Povjerenstvo koje je po pristiglim zahtjevima pristupilo njihovoj provjeri i obradi te je krenula isplata sredstava iz Proračuna Općine Tomislavgrad korisnicima za koje je naknada odobrena sukladno zadanim kriterijima - ističu iz Općinske uprave.

Naime, na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Tomislavgrad usvojena je Odluka o donošenju mjera za podršku pravnim i fizičkim osobama kojima je zabranjen rad zbog izvanrednih okolnosti izazvanih pojavom koronavirusa.

- U proračunu općine Tomislavgrad u cilju očuvanja radnih mjesta osigurana su sredstva za naknadu u iznosu od 300 maraka mjesečno po zaposlenom radniku u djelatnostima kojima je zabranjen rad - kazao je načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin.

Ova naknada, kako kaže načelnik, koristit će se za sufinansiranje dijela neto plaća zaposlenih koji su zadržani u radnom odnosu kod poslodavca nakon stupanja na snagu odluke o zabrani i ograničenju kao i za sufinansiranje dijela neto plaća samostalnih poduzetnika za april i maj, odnosno razmjerno broju dana koliko je trajala zabrana obavljanja gospodarske djelatnosti u tim mjesecima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.