TESTIRANA 524 UZORKA Izvještaj Ministarstva zdravlja RS

U RS registirano 13 novozaraženih

Riječ je o osam žena i pet muškaraca

Sl. M. / Avaz.ba

Dva pacijenta na respiratoru

Foto: Avaz


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS i Bolnici „Sveti Vračevi“ u Bijeljini, izvršeno je testiranje 524 laboratorijska uzorka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 13 osoba u RS. 

- Riječ je o osam žena i pet muškaraca. Tri žene su srednje životne dobi i pet žena je starije životne dobi. Pet muškaraca je srednje životne dobi.  Prema mjestu prebivališta po tri osobe su iz Prijedora i Banje Luke, po dvije osobe su iz Mrkonjić-Grada i Teslića, i po jedna osoba je iz Dervente, Kozarske Dubice i Prnjavora. Šest osoba je imalo kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima. Jedna osoba je hospitalizirana, dok će ostale biti u izolaciji u skladu sa definiranim procedurama - stoji u saopćenju Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Do sada je u RS potvrđen 1.351 slučaj virusa korona, a ukupno je preminulo 100 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus. Ukupno se oporavilo 737 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je 24.012 osoba. 

Opis: Koronavirus

Grafika

U Univerzitetskom kliničkom centru RS ukupno se liječi 68 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa. Na Odjeljenju Covid-19 hospitalizirano je 27 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji jedan pacijent.

- Kod dva pacijenta zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a jedan pacijent je na neinvazivnom modu mehaničke ventilacije. Na Odjelu hirurgije (stara lokacija UKC) je 17 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) je 20 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom - stoji u saopćenju. 

U Bolnici „Sveti Apostol Luka“ u Doboju zbrinuto je 49 pacijenata sa COVID 19 oboljenjem, u Opštoj bolnici Trebinje 12 pacijenata, u Bolnici „Doktor Mladen Stojanović“ u Prijedoru je 17 pacijenata, u Univerzitetskoj bolnici u Foči su dva pacijenta, i u Bolnici u Gradišci je pet pacijenata. 

Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome Covida-19, u Studentskom centru „Nikola Tesla“ u Banjaluci nalazi se 120 osoba, 22 osobe su u Studentskom domu u Trebinju, jedna osobe je u Domu učenika u Bijeljini i 28 osoba je u Domu učenika u Doboju. 

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.579 osoba, a nadzor je završen kod 31.149 osoba.

Više o temi

OD POSLJEDNJEG IZVJEŠTAJA
U Republici Srpskoj 14 novozaraženih koronavirusom
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na