REAKCIJA

Policija će sve ispitati: Hoće li Konaković i njegovi jarani biti kažnjeni sa po 500 maraka

Iako je i dalje stroga zabrana mjera okupljanja u zatvorenom prostoru, to za Konakovića i njegovo društvo uopće ne važi

Selimović: Sve će se utvrditi. Arhiv

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

25.5.2020

Nusret Selimović, komesar sarajevske policije, rekao je danas za „Avaz“, na naš upit da prokomentira šta će biti poduzeto nakon evidentnog kršenja mjera zabrane okupljanja Dine Konakovića i njegovih jarana, da Uprava policije MUP-a KS postupa isključivo sukladno svojim zakonskim nadležnostima i ovlaštenjima.

Jučer su Konakovićevi prijatelji, podsjećamo, objavili zajedničku fotografiju iz jednog sarajevskog ugostiteljskog objekta. 

Iako je i dalje stroga zabrana okupljanja u zatvorenom prostoru, to za Konakovića i njegovo društvo uopće ne važi.

Bahato i očekivano, zaštitne maske i socijalna distanca ne važe za lokalnog sarajevskog političara koji svima moralizira o zakonskom ponašanju.


Konaković: Za njega zakoni ne važe. Facebook

- U konkretnom slučaju, nakon što se izvrše odgovarajuće radnje na utvrđivanju činjeničnog stanja, ukoliko se utvrdi vjerodostojnost objavljene fotografije, te eventualno utvrde i druge relevantne činjenice koje predstavljaju protupravno ponašanje bilo kojeg pojedinca ili grupe, prema tim osobama bit će postupljeno sukladno odgovarajućim zakonskim odredbama - rekao nam je Selimović.

Na upit koje su to odgovarajuće zakonske odredbe, Selimović je kazao:

- Ukoliko se utvrdi prekršajna odgovornost, postupa se sukladno odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira u KS, a propisane sankcije su od 500 do 1.500 KM, s tim da policijski službenici mogu izreći ovu najnižu kaznu prekršajnim nalogom, dakle 500 KM. Dakle, kad se utvrde sve relevantne činjenice, onda će se eventualno izreći takva vrsta sankcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.