STAVOVI

Dodik komentirao odluku Crne Gore da ne otvori granicu za građane BiH i Srbije

Ne može se oteti utisku da iza takve odluke vjerovatno stoji nastojanje da se neka politička pitanja riješe unutar same Crne Gore, rekao je Dodik

Dodik: Komentirao odluku Crne Gore da ne otvori granice za BiH i Srbiju. Arhiv

Avaz.ba

25.5.2020

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, komentirao je odluku Crne Gore da u prvim danima juna otvori granice sa zemljama koje ispunjavaju kriterije Instituta za javno zdravlje, ali da to neće biti BiH i Srbija.

Iako je Duško Marković, premijer Crne Gore, objasnio da je kriterij najviše 25 oboljelih u odnosu 100.000 stanovnika, Dodik smatra da je nešto drugo u pitanju te na to gleda kao na pokušaj i kalkulaciju vlasti u Podgorici da zatvaranjem granice olakša rješavanje problema sa srpskom zajednicom u toj zemlji. 

Marković: Prvih dana juna Crna Gora će otvoriti granice. Agencije

 - Ne može se oteti utisku da iza takve odluke vjerovatno stoji nastojanje da se neka politička pitanja riješe unutar same Crne Gore - rekao je Dodik za televiziju "Pink". 

Crna Gora ovom odlukom pokazuje, ističe Dodik, negativan odnos prema srpskoj zajednici i SPC-u, "što može da govori samo o panici te vlasti, tog režima koji kalkuliše da mu se zatvaranjem granice olakšava rješavanje tog problema".

Dodik: Crna Gora ovom odlukom pokazuje negativan odnos prema srpskoj zajednici i SPC-u. Arhiv

Kako je rekao Marković, prvo će biti otvorene granice za građane Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Poljske, Češke, Mađarske, Albanije i Grčke. 

Dodao je da će biti otvorene granice i za BiH i Srbiju kada budu imale situaciju do 25 oboljelih u odnosu na 100.000 stanovnika, što je kriterijum Instituta za javno zdravlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.