HAPŠENJA Spriječeno krijumčarenje migranata

Srbijanac migrante prevozio čamcem, bh. državljanin Golfom

Primijetivši policijske službenike jedan krijumčar je pobjegao, dok je drugi brzom intervencijom uhvaćen na Drini

Avaz.ba
29.05.2020 13:04

Migrante krijumčario čamcem

Foto: Granična policija BiH

Pripadnici posebnog tima Granične policije BiH angažiranog na sprečavanju ilegalnih migracija na istočnom dijelu državne granice, Jedinice granične policije Zvornik, Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Zapad Bosansko Grahovo i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su angažirani kao ispomoć GPBiH u nadzoru granice, spriječili su noćas krijumčarenje pet ilegalnih migranata iz Srbije u BiH. 

Ilegalni migranti krijumčareni su čamcem, preko rijeke Drine, a primijetivši policijske službenike jedna osoba udaljila se u pravcu Srbije, dok je druga brzom intervencijom policijskih službenika uhvaćena u rijeci Drini. 

- Radi se o I.P. (60), državljaninu Srbije, koji je uhapšen prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH. Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa našim službenicima izjavili su da dolaze iz Maroka. U toku je daljnji rad na ovom slučaju - naveli su iz Granične policije BiH. 

  • Bh. državljanin prevozio Sirijce
    Bh. državljanin prevozio Sirijce Foto: Granična policija BiH

Dan ranije, službenici JGP Velika Kladuša spriječili su krijumčarenje pet osoba afroazijskog porijekla iz BiH u Republiku Hrvatsku. 

Ilegalni migranti otkriveni su prilikom granične kontrole Golfa, bh. registracija, u graničnom pojasu na području Velike Kladuše. 

- Vozilom je upravljao bh. državljanin E.B. (42) protiv kojeg će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „krijumčarenje osoba“. Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a nad stranim državljanima, koji su izjavili da dolaze iz Sirije, rad će nastaviti pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH - stoji u saopćenju. 

Komentari

NA VRH