POSJETE

Fild: Zajedno ćemo se boriti sa posljedicama pandemije

Ovaj projekat u 15 lokalnih zajednica u BiH realizira organizacija CRS, uz pomoć Odjeljenja Ujedinjenog kraljevstva za međunarodni razvoj (DfID) i Fondacije IKEA

Uručeni prehrambeni artikli. Avaz

Piše: A. Bajramović / Avaz.ba

29.5.2020

Ambasador Velike Britanije u BiH Metju Fild (Matthew Field) posjetio je Općinu Foča u FBiH kako bi korisnicima projekta “Hitna asistencija za starije osobe” uručio pakete sa prehrambenim i drugim artiklima.

Ovaj projekat u 15 lokalnih zajednica u BiH realizira organizacija CRS, uz pomoć Odjeljenja Ujedinjenog kraljevstva za međunarodni razvoj (DfID) i Fondacije IKEA. Korisnike u općini Foča u FBiH Fild je posjetio u društvu sa predstavnicom CRS-a za BiH, Debrom Šomberg (Shomberg) i načelnikom Općine Foča u FBiH Zijadom Kunovcem.


Svaka pomoć penzionerima danas dobro dođe. Avaz

- Zahvaljujući DfID fondu Vlade Velike Britanije, u prilici smo da odgovorimo na najhitnije potrebe osjetljivih kategorija društva, naročito starih osoba. Hvala CRS-u i predstavnicima lokalnih zajednica, koji su pomogli u ovome. Ovo su izuzetne okolnosti i posljedice pandemije se osjete u cijelom svijetu. Britanska ambasada od samog početka radi na preusmjeravanju podrške i rada naših projekata kako bi na najbolji način odgovorila na novonastale okolnosti.

Pored direktne podrške, učestvujemo i u podršci koju pružaju MMF, Svjetska banka, UN i druge agencije, te smo uključeni i u globalne aktivnosti na pronalasku vakcine. Zajedno smo u ovome i zajedno ćemo se boriti sa posljedicama – kazao je ambasador Fild.

Ambasadoru Velike Britanije zahvalio se i Dževad Merkez, penzioner koji se prije osam godina vratio na svoje imanje u Cvilinu kod Ustikoline.

- Svaka pomoć penzionerima danas dobro dođe - kazao je Merkez, jedan od oko 8.000 korisnika ove vrste hitne pomoći za starije osobe u BiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.