STAVOVI

Prašović-Gadžo: Svi trebamo biti jedinstveni da dobijemo poštene izbore i da se oni održe

Šteta je da demonstracije suštinski vode političari koji su se najeli budzetskog kruha, poručila je Prašović-Gadžo

Prašović-Gadžo: SBB to traži od svog osnivanja prije desetak godina. Arhiv

Piše: E. H. / Avaz.ba

30.5.2020

Potpuna podrška zahtjevima da se obavezno održe lokalni izbori u BiH i osigura elektronski način glasanja, da se onemogući još jedna u nizu izbornih krađa, kazala je zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Sanela Prašović-Gadžo.

- SBB to traži od svog osnivanja prije desetak godina. Dobro je da se u Federaciji bilježe prve mirne demonstracije opozicije. Samo je na relativno mali broj demonstranata vjerovatno uticala i činjenica da ih suštinski vode bivši premijeri Nikšić i Konaković, koji su već imali šansu da pokažu šta znaju i mogu dok su bili na vlasti. Ili, šta tek reći za Šepića - SDA poslanika sa dvadesetogodisnjim madatom, koji je bio važan član stranačke vrhuške koja je redovno vršila izbornu pljačku!? - poručila je Prašović-Gadžo na Facebooku.


Prašović-Gadžo: Jedino novo i nažalost, najmanje poznato političko lice je Hadžikadić. Arhiv

Dodala je da također i Kojović se kao poslanik, dobro najeo poslaničkog kruha.  

- Jedino novo i nažalost, najmanje poznato političko lice je Hadžikadić, koji je jako loše prošao na prošlim izborima. Zato nije jasno, osim kada je on u pitanju, da li je ovo zaista okupljanje za poštene izbore ili povratak na vlast? U svakom slučaju, legitimno je i jedno i drugo. Jer, svi trebamo biti saveznici da bi naša zemlja napokon, nakon 25 godina, dobila poštene izbore, depolitiziranu Centralnu izbornu komisiju i poštene članove biračkih odbora – naglasila je Prašović-Gadžo.

Prema njenim riječima, oni prošli su do sada inače operativno završavali da neko lice glasa po šest puta, da glasaju mrtvi ili da se poništi pola miliona glasačkih listića.


- O pretovaranju vreća sa glasovima i njihovim zamjenama, da i ne govorimo – zaključila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.