SARAJEVO

Zastupnici SDP-a i Naše stranke napustili sjednicu zbog izlaganja Miraščića

Mirsad Zaimović prekinuo izlaganje

Vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. M. Tabaković

Piše: E. H. / Avaz.ba

1.6.2020

Zastupnici SDP-a i Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH demonstrativno su nakratko napustili salu u kojoj se održava sjednica.  

Kao razlog su naveli da “se čita ekspoze premijera, a ne ono što se tiče tačke dnevnog reda”.

Na ovo su ukazali i predsjedavajućem Mirsadu Zaimoviću, koji je prekinuo izglaganje Gorana Miraščića.

Inače, informaciju o aktivnostima Vlade FBiH, preduzetim od proglašenja stanja nesreće uzrokovane koronavirusom, prezentovao je savjetnik Vlade FBiH Goran Miraščić.


Zaimović prekinuo izlaganje Miraščića. M. Tabaković

Federalno ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača (SBB) izašao je za govornicu prije Gorana Miraščića, ovlastivši ga da govori u njegovo ime. 

Zastupnik SDP-a Damir Mašić izjavio je da je nedopustivo prezentovanje informacije o radu Vlade FBiH na način kao da se prezentuje ekspoze o budućim aktivnostima Vlade FBiH.

- Izlaganje na način koji je to radio Goran Miraščić i koje je potrajalo duže od sat nije uopće tačka dnevnog reda današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH – istakao je Mašić.

Zastupnici su se na svoja mjesta vratili tek kada je Goran Miraščić završio sa prezentacijom, odnosno čitanjem informacije Vlade Federacije BiH o poduzetim aktivnostima tokom pandemije koronavirusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.