NARODNA SKUPŠTINA Prozivke zbog pokretne bolnice

Pogledajte incident u NSRS: Naguravanje i umalo tuča

Intervencijom drugih poslanika spriječen je fizički kontakt

Fena

Youtube

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) večeras je nakratko prekinuta nakon što je došlo do naguravanja poslanika Nedeljka Ćorića iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Tomice Stojanovića iz Srpske demokratske stranke (SDS).

Svemu je prethodio verbalni duel, tokom burne rasprave o „Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta", koju je 20. maja usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon diskusije poslanika SDS-a Nebojše Vukanovića, koji je pomenuo nabavku pokretne bolnice, od koje se na kraju odustalo, Ćorić je na pitanje šta je bilo s nabavkom, rekao da to treba pitati Stojanovića, koji je na to burno reagirao.

Intervencijom drugih poslanika spriječen je fizički kontakt.

  • Naguravanje u NSRS

    Naguravanje u NSRS

    Foto: Fena


Oba poslanika su dobili opomenu, a Ćorić se izvinuo jer je prekršio skupštinski poslovnik, dobacujući s poslaničkog mjesta.  Tomica Stojanović je, obražlažući šta se dogodilo, rekao da je prozvan, iako ni po čemu nije bio umješan u slučaj pokretna bolnica u RS-u. 

I on je izrazio žaljenje što je, kaže, postupio "kako je postupio". 

Sjednica je nakon tog incidenta nastavljena redovnom raspravom o Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta, koju je usvojio Predstavnički dom Parlamentrane skupštine BiH na sjednici 20. maja.

Više o:

NSRS Sjednica SNSD SDS
NA VRH

Podijeli članak na