APELI

Pomozimo dječaku Selmanu Kozliću i njegovim roditeljima

Odmalena se bori s mišićnom distrofijom, a stanje se naglo pogoršalo prije nekoliko godina

Selman je vezan za krevet. Pomozi.ba

Piše: l. S. / Avaz.ba

8.6.2020

Udruženje „Pomozi.ba“ pokrenulo je apel za pomoć teško oboljelom dječaku Selmanu Kozliću i njegovim roditeljima, a u tu svrhu otvoren je humanitarni telefonski broj 17012, kojim je moguće donirati 2 KM. 

Selmanu Kozliću iz Zenice već tri godine dom je bolnička soba u Sarajevu. Odmalena se bori s mišićnom distrofijom, a stanje se naglo pogoršalo prije nekoliko godina te je dječak u 14. godini potpuno nepokretan i ne može ustati iz kreveta. Potrebna mu je posebna palijativna njega, zbog čega je osuđen na bolnički krevet do kraja života.

Njegovo stanje ne može se poboljšati bilo kakvim operativnim zahvatima i terapijama, ali mu se može olakšati i omogućiti njegovoj porodici da mu osigura sve što je neophodno.


Da bi bili što bliže Selmanu, roditelji su se iz Zenice preselili u Sarajevo. Pomozi.ba

Da bi mu bili što bliže, roditelji su se iz Zenice preselili u Sarajevo. Nisu zaposleni, žive od minimalnih socijalnih primanja i onoga što uspiju prodati, a troškovi života su im izuzetno veliki. Prijevoz, posebna hrana za dječaka, neophodne kreme i lijekovi - sve to, osim standardnih troškova, teško im je osigurati.

Zbog toga su iz „Pomozi.ba“ pokrenuli akciju kako bi pomogli Selmanovim roditeljima da svaki dan budu uz njega i dolaze mu redovno u posjete. 

Kako donirati

Osim poziva na broj 17012, novac se može donirati direktno putem bankovne kartice ili Paypala na online platformi Pomoziba.org. Donacije je, također, moguće uplatiti i putem standardnih računa Udruženja ''Pomozi.ba'', koji se mogu naći na istom linku.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.