NAJBOLJI OSLONAC Član Predsjedništva BiH o srbijanskom predsjedniku

Dodik o Vučiću: Državnik s miroljubivom politikom, njegova energija je inspirativna

Naglasio da je Srbija sa Aleksandrom Vučićem, ekonomski uznapredovala i postala nezaobilazan faktor u međunarodnoj politici

Avaz.ba / Srna

Dodik nahvalio Vučića

Foto: Avaz


Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić državnik u pravom smislu te riječi, posvećen prosperitetu i napretku Srbije, ali i svih država u reginu i šire.

- Svojom miroljubivom politikom on na tom putu daje svoj puni doprinos - istakao je Dodik upitan da prokomentira situaciju u Srbiji na čelu sa Vučićem, kao i saradnju Srbije sa RS i zemljama regiona.

On je naglasio da je Srbija sa Aleksandrom Vučićem, ekonomski uznapredovala i postala nezaobilazan faktor u međunarodnoj politici.

- Srbija je sa Vučićem na čelu prepoznata kao država mira i stabilnosti. Posebno treba naglasiti da predsjednik Vučić nije zaboravio ni Srbe van Srbije koji su postali sigurni u svoju otadžbinu kada god se nađu u nevolji ili im zatreba pomoć, ma gdje bili - istakao je član Predsjedništva BiH.

Inspirativna energija

On je istakao da Vučićeva energija i vjera u ispravnost onoga što radi je inspirativna za mnoge. 

- Nakon svega što je učinio gradeći Srbiju i uvjete za bolji život srpskog naroda i ostalih, s pravom možemo reći da je ostavio do sada veliko i neizbrisivo nasljeđe podižući Srbiju, koja je prije njega bila u ne baš zavidnom položaju - ocijenio je Dodik.

Prema njegovim riječima, veliki infrastrukturni i drugi projekti na koje je Srbija čekala decenijama pod vođstvom Vučića promijenili su sliku Srbije.

Kada je riječ o BiH, Dodik je naglasio da je Vučić uvijek imao odmjeren stav uz stalno naglašavanje da je odan poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma i da je on garancija očuvanja BiH i mira u toj zemlji.

- Njegovo jasno iskazano opredjeljenje jeste da se djeluje u funkciji sistema, poštovanja mehanizma koordinacije, te ravnopravnosti dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Vučić je više puta ponovljao da će Srbija štiti stabilnost i opstanak RS i na tome smo mu neizmjerno zahvalni, kao i za ekonomsku saradnju Srbije i RS, prije svega u oblasti infrastrukture, što potvrđuje i izgradnja autoputa od Beograda, preko Bijeljine do Doboja, zatim turizma, kulture... - naglasio je Dodik, dodavši da saradnja RS i Srbije nikada nisu bili bolji.

Oslanac na koji može računati

Dodik je podsjetio da je, zahvaljujući saradnjai sa predsjednikom Srbije i Vladom te zemlje, prvi put dogovoreno i počelo zajedničko obilježavanje značajnih datuma za srpski narod i mnogo toga još. 

- Nema sumnje da je Srbija sa Vučićem postala bolje i značajnije mjesto za život, sigurna na svom putu prosperiteta i okrenuta i Srbima van Srbije kao oslonac na koji uvijek mogu računati - zaključio je Dodik u izjavi za Srnu.

Više o temi Milorad Dodik

IZVRŠNI KOMITET
Dodik: DNS-u neće biti oduzete pozicije
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na