IZVRŠNI KOMITET Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Brčkom

Dodik: DNS-u neće biti oduzete pozicije

Sastanak Izvršnog komiteta u Brčkom završnica stranačke turneje po cijeloj Republici Srpskoj

Srna
05.06.2020 16:46

Milorad Dodik

Foto: Srna

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas da DNS-u niko neće oduzeti njihove pozicije, ali i da niko iz Prijedora neće moći da bude na tim pozicijama. 

Na pitanje novinara da prokomentira smjenu ministra lokalne uprave i samouprave RS Lejle Rešić, Dodik je naveo da će na tim pozicijama moći da bude kadar iz te stranke, ali iz drugih gradova.    

- Rekli smo da u vremenu kada se raspišu izbori moraju da prestanu svi kontakti sa opozicijom. Ko želi da radi sa opozicijom, nikakvih problema nemamo, nikoga ne zadržavamo, ali ne želimo takva podmetanja bilo gdje, pa ni u Prijedoru - poručio je Dodik. 

Istakao je da SNSD kao najmoćnija i najvažnija politička partija u RS na lokalnim izborima očekuje pobjedu i što je moguće bolji rezultat. 

- Sve ankete, koje rade i naši protivnici, govore o tome da smo mi dva, tri puta jači od cjelokupne opozicije u Republici Srpskoj, što povećava i odgovornost koju imamo kao državotvorna politička partija, jer mi smo oni koji najsnažnije drže do RS, u institucionalnom smislu - rekao je Dodik u Brčkom uoči sastanka Izvšnog komiteta SNSD sa gradskim i općinskim odborima stranke u Izbornoj jedinici šest.

On je dodao kako ne želi da kaže da se drugi ne bore za RS, ali da je odgovornost SNSD tim veća jer ima i daleko veću podršku koju im je narod dao.

Dodik je naveo da je sastanak u Brčkom završnica stranačke turneje po cijeloj Republici Srpskoj, na kojoj su sagledali stanje u svim izbornim jedinicama, kako u lokalnim zajednicama što se tiče ekonomije i infrastukture, tako i stanje SNSD-a u smislu organizacije i akcione sposobnosti da uđe u izborni proces na najbolji mogući način.

- U Izbornoj jedinici šest SNSD ima velike ambicije, imajući u vidu da smo pravili određene aranžmane u Bijeljini, ovdje u Brčkom tradicionalno imamo dobru poziciju i u drugim opštinama nesmanjene ambicije za pobjedu i što je moguće bolji rezultat - istakao je Dodik.

  • Dodik: Koronavirus odnio znatna javna sredstva
    Dodik: Koronavirus odnio znatna javna sredstva Foto: Srna

Kao jednu od tema, Dodik je naveo ekonomiju i infrastrukturne projekte u RS.

- Napravit ćemo određenu inventuru, da vidimo šta je moguće od projekata koji su planirani na početku godine, jer je koronavirus odnio znatna javna sredstva, a informisat ćemo se i o stanju i pripremama vezanim za izgradnju autoputa, koji je za nas primaran - poručio je lider SNSD.

Prema njegovim riječima, primarni je cilj da se u narednih pet godina sastavi autuput od Srbije, preko Rače, sve do Doboja, dokle je već izgrađen autoput od Banjaluke.

Dodik je u izjavi novinarima istakao i da Brčko distrikt ima podršku Republike Srpske, koja se veoma racionalno i razumno odnosi prema ovoj loalnoj zajednici, načinu na koji je pozicionirana i kako se razvija. 

- Što se tiče SNSD-a u cjelini, gajimo zaista velike ambicije, a u svim izbornim jedinicama je dobro stanje stranke - zaključio je Dodik.

Predsjednik Općinskog odbora SNSD-a u Brčkom Đorđa Kojić rekao je novinarima da je njihov cilj pobjeda na lokalnim izbora i najavio da će aktuelni gradonačelnik Siniša Milić biti ponovo njihov kandidat za tu poziciju.

Kojić je rekao da će SNSD u Brčkom učiniti sve da u lokalnoj skupštini ponovo bude i 13 srpskih poslanika, ocjenjujući da je to realno i ostvarivo.

- SNSD je do sada uradio mnogo, imamo 300 novih članova i spremni smo kao da će izbori biti sutra - rekao je Kojić.

Komentari

NA VRH