SASTANCI

Galić: Sve više migranata pokušava ilegalno preći granicu

Naglašeno je da je Granična policija provodila i još provodi sve moguće mjere, iz svoje nadležnosti, s ciljem suzbijanja koronavirusa

Sa sastanka: GP se suočava s velikim izazovima. GPBiH

Avaz.ba / Fena

8.6.2020

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić primio je danas članove Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH, nezavisnog tijela policijske strukture BiH.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik direktora Fahrudin Halač te pomoćnik direktora  za organizaciju i operacije Dragan Kulić, a uime članova Nezavisnog odbora, Adisa Begić, Mate Miletić i Ivana Lovrić, sekretarka Nezavisnog odbora.

Na sastanku su razgovarali o aktualnom stanju u vezi s migrantskom krizom, kao i aktivnostima provedenim tokom pandemije koronavirusa, saopćeno je iz GP BiH.

Galić je istaknuo da se Granična policija BiH suočava s velikim izazovima radi navedenih globalnih problema.


Članovi Nezavisnog odbora Parlamenta BiH pružili su punu podršku Graničnoj policiji u daljnjem radu. GPBiH

- Ublažavanjem restriktivnih mjera, sve je veći broj ilegalnih migracija. Već sada na području Zvornika sve je veći broj migranata koji pokušava ilegalno prijeći državnu granicu. Granična policija BiH kontinuirano obavlja privremeni interni premještaj, kao i izvanredno angažiranje policijskih službenika u jedinice koje su najviše izložene migracijskom pritisku - kazao je Galić.

Na sastanku je također naglašeno da je Granična policija provodila i još provodi sve moguće mjere, iz svoje nadležnosti, s ciljem suzbijanja koronavirusa.

Nakon izvještaja o aktivnostima Granične policije BiH vezano za probleme i izazove s kojima se susreću, članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine su pružili punu podršku Graničnoj policiji u daljnjem radu.              

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.