TESTIRANA 324 UZORKA U protekla 24 sata

Novi slučajevi u RS: Koronavirus potvrđen kod 18 osoba iz sedam gradova

Prema mjestu prebivališta šest osoba je iz Banje Luke, po tri iz Zvornika i Bosanskog Šamca, po dvije iz Kotor Varoša i Doboja i po jedna iz Modriče i Prijedora

Avaz.ba

Zaraženo pet muških i 13 ženskih osoba

Foto: Avaz


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 324 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 18 osoba u ovom bh. entitetu.

Radi se o pet muških i 13 ženskih osoba, od kojih su šest mlađe, 10 srednje i dvije osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta šest osoba je iz Banje Luke, po tri iz Zvornika i Bosanskog Šamca, po dvije iz Kotor Varoša i Doboja i po jedna iz Modriče i Prijedora.

  • Izvršeno testiranje 324

    Izvršeno testiranje 324

    Foto: Avaz


Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.585 slučajeva koronavirus, a preminulo je ukupno 117 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus. 

U RS, od novog koronavirusa, do sada se oporavilo ukupno 1.104 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 31.257 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih u ovom bh. entitetu je 75, u Univerzitetsko kliničkom centru RS 31, a u općim bolnicama 44.

Ukupan broj osoba kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 79.  U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.159 osoba, a nadzor je završen kod 35.228 osoba.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na