REAKCIJA

Cikotić za "Avaz": Iznenađen sam pozivom, ne očekujem posebne blokade

Ako budem imenovan nastojat ću da radim na jedan ozbiljan i odgovoran način,konstruktivno i u interesu države, kaže Cikotić

Cikotić: Raditi konstruktivno. Avaz

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

12.6.2020

Selmo Cikotić, kandidat SDA za novog ministra sigurnosti BiH, rekao je danas za "Avaz", nakon što ga je Kadrovska komisija ove stranke predložila na ovu poziciji da je u kontektstu svih ranijih dešavanja bio iznenađen pozivom, ali da je sada potrebno sačekati da se obavi procedura imenovanja.

 - Ako budem imenovan nastojat ću da radim na jedan ozbiljan i odgovoran način, konstruktivno i u interesu države. Nadam se da ću u tom smislu imati podršku svih onih koji imaju slične stavove - rekao nam je Cikotić.



Cikotić: Sačekati imenovanje. Avaz

Na pitanje očekuje li određene blokade, kada je u pitanju njegovo imenovanje, s obzirom na koalicine partnere iz SNSD-a i HDZ-a, on nam je odgovorio:

 - Kod nas je sve lakše zaustaviti nego pokrenuti. Ne mislim ja, nemam nikakvih iluzija da to može proći ili da treba proći bez nekih problema, ali ne očekujem neke posebne blokade - rekao nam je Cikotić.

On nam je rekao da je puno problema pred njim, prije svega migrantska kriza, ali da će raditi odgovorno prema svakom problemu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.