LOŠE VIJESTI Izvršena nova testiranja

U Republici Srpskoj 38 pozitivnih na koronu, zaraženi su iz 10 različitih gradova

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 316 laboratorijska uzorka,

Avaz.ba

Novi proboj korone u manjen bh. entitetu

Foto: Ilustracija


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 316 laboratorijska uzorka, a koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 38 osoba.

Radi se o 15 muških i 23 ženske osobe, od kojih su 11 mlađe, 26 srednje i jedna osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 12 osoba je iz Doboja, sedam iz Кostajnice, po četiri iz Banje Luke, Zvornika i Ugljevika, tri iz Modriče i po jedna iz Prijedora, Кotor Varoša, Bratunca i Trebinja.

  • Novi proboj korone u manjen bh. entitetu

    Novi proboj korone u manjen bh. entitetu

    Foto: Ilustracija


Najveći broj novooboljelih su kontakti pozitivnih lica na otkrivenim mjestima lokalne transmisije virusa u ovim opštinama.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.666 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 119 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.149 osoba, a testirano je 32.079 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 80, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 25, a u opštim bolnicama 55.

Više o temi Republika Srpska

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na