ODLUKE

Evo gdje se u RS mogu iskoristiti turistički vaučeri

Turistički vaučer u iznosu od 100 KM može se iskoristiti do 15. novembra 2020. godine

Etno selo Stanišić jedna od destinacija. Arhiv

Piše: A. J. / Avaz.ba

16.6.2020

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske raspisalo je javni poziv za podnošenje prijave za dodjelu turističkog vaučera koji je namijenjen građanima ovog bh. entiteta.

Pravo prijave za turistički vaučer imaju punoljetne osobe s prijavljenim mjestom prebivališta u RS. Neohodno je imati i rezerviran smještaj kod ugostitelja direktno ili posredstvom turističke agencije koji su upisani u evidenciju ugostitelja i turističkih agencija koji ispunjavaju uvjete  za realizaciju šeme dodjele vaučera, kao i da koristi uslugu smještaja u ugostiteljskom objektu van mjesta prebivališta.

Jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od četiri noćenja zaredom.

Ukoliko se turistički aranžman realizira posredstvom turističke agencije, dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od četiri noćenja zaredom u više ugostiteljskih objekata za smještaj.

Turistički vaučer u iznosu od 100 KM može se iskoristiti do 15. novembra 2020. godine samo kod ugostitelja ili turističke agencije koji su upisani u evidenciju, a koja je dostupna na internet stranici Ministarstva.


Etno selo Stanišić jedna od destinacija. Arhiv

Ovo su destinacije na kojima građani RS mogu iskoristiti vaučere:

Bijeljina: Etno selo Stanišić - Ras i Etno selo Stanišić - Pirg

Višegrad: Rehabilitacioni centar Vilina vlas i Andrićev konak

Dvorovi: Banja Dvorovi - Sveti Stefan

Doboj: Hotel Integra

Zvornik: 6 Novembar - Vidikovac

Laktaši: Terme Laktaši - Hostel Banja Laktaši i Terme Laktaši - San

Teslić: ZTC Banja Vrućica - Etno selo "Usora", Kardijal, Srbija, Posavina

Trebinje: German Invest - Central Park, Leotar d.o.o. - Leotar, mediterana - Nar

Tjentište: Nacionalni park Sutjeska - Vila Silver i Silver 2, Lovačka kuća "Orlovačko jezero", "Donje bare", Katuni "Prijevor, Mladost

Jahorina: Lavina

Prijava za vaučer dostavlja se Ministarstvu trgovine na propisanom obrascu u štampanom obliku koji se može preuzeti na internet stranici Ministarstva. Uz prijavu za vaučer potrebno je dostaviti potvrdu o rezervaciji smještaja i kopiju lične karte ili pasoša korisnika vaučera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.