REPUBLIKA SRPSKA

Poslanici danas o smjeni Nedeljka Čubrilovića

Klub SDS-a smatra da je zoupotrijebio položaj tokom vanrednog stanja te učestvovao u donošenju odluka i uredbi kojim se derogira rad NSRS

Čubrilović: Zoupotreba položaja tokom vanrednog stanja. Arhiv

Piše: A. Č. / Avaz.ba

16.6.2020

Redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), na čijem dnevnom redu je zahtjev Srpske demokratske stranke (SDS) za razrješenje predsjednika parlamenta Nedeljka Čubrilovića, zakazana je za danas.

Čubrilović je ranije rekao da svako ima pravo da predlaže određene inicijative, pa i smjenu rukovodstva entitetskog parlamenta, dok u Klubu SDS-a smatraju da je zoupotrijebio položaj tokom vanrednog stanja te učestvovao u donošenju odluka i uredbi kojim se derogira rad NSRS. 

Na predloženom dnevnom redu je 36 tačaka, među kojima 17 prijedloga zakona te, između ostalog, odluke o prihvatanju zaduženja RS kod Evropske investicione banke po projektima "Vodovod i kanalizacija u RS" i mjere zaštite od poplava u RS.


Očekuje se i rasprava o Prijedlogu programa rada NSRS za ovu godinu. Arhiv

Pred poslanicima bi trebalo da se nađe i novi poslovnik, koji se već duže usaglašava, s tim da o tom dokumentu i dalje postoje suprostavljeni stavovi.

Očekuje se i rasprava o Prijedlogu programa rada NSRS za ovu godinu, izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika te Prijedlogu zakona o visokom obrazovanju čiji je cilj usklađivanje domaćeg sistema sa promjenama u evropskom visokom obrazovanju.

Za razmatranje su predložene i izmjene i dopune zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, osnovnom i srednjem obrazovanju i vaspitanju, po hitnom postupku. 

Sjednica će biti održana u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske uz poštivanje mjera koje su propisane u borbi protiv koronavirusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.