BANJA LUKA

Dodik častio radnike sa po 100 maraka

Novi centralni teren nakon izgradnje trebao bi moći primiti do 5.000 gledalaca

Po 100 KM za radnike. Dejan Rakita/PIXSELL

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

16.6.2020

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović obišli su danas radove na izgradnji teniskih terena u Parku "Mladen Stojanović" na kojima će biti održan teniski turnir Adria tur 3. i 4. jula.

Novi centralni teren nakon izgradnje trebao bi moći primiti do 5.000 gledalaca. Nakon što se uvjerio da gradnja i uređene teniskih teren teku planiranom dinamikom i da će biti spremni za najveći teniski spektakl u ovom bh. entitetu, Dodik je radnike počastio novčanicama od po 100 KM.  

Dodik časti radnike. Dejan Rakita/PIXSELL

On je zahvalio Novaku Đokoviću, njegovoj porodici i Fondaciji, koji su, kako je naveo, uložili napor da bi Banja Luka bila jedan od tri grada na Balkanu u kojem se organizuje ovaj turnir.

- Prihvatili smo da kroz Organizacioni odbor obezbijedimo sve logističke uslove i spremno dočekamo ovaj turnir. Bilo je izuzetno važno i zahtjevno da se obezbijede određeni standardi za ovakav nivo takmičenja jer radi se o najboljim svjetskim igračima koji dolaze u Banjaluku, među kojima je i svjetski broj jedan - rekao je Dodik nakon obilaska terena. 

Rekao je kako se danas i lično uvjerio da će sva logistika biti završena na vrijeme, te da će događaj oko centralnog terena moći da prati oko 4.500 ljudi, ali da će turnir putem video-bima u samom parku moći gledati još nekoliko desetina hiljada ljudi. 

- Očekujemo lijepo vrijeme. Banja Luka ovo treba da shvati kao svoj događaj, ovo je važno za naš grad i ovim šaljemo važnu poruku da možemo da organiziramo vrhunski turnir i da pratimo tražene standarde, koji su veoma zahtjevni - rekao je Dodik.


Uvjerio se da radovi teklu planiranom dinamikom. Dejan Rakita/PIXSELL

Dodik je pozvao ljubitelje tenisa i poštovaoce Novaka Đokovića, Banje Luke i Republike Srpske da posjete događaj, ističući da će osim sporta ovaj turnir imati i mnogo zabavnih događaja, te koncert veoma popularne estradne zvijezde iz regiona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.