NAKON IZLASKA IZ BOLNICE

Lagumdžija: Dobro sam, hvala medicinarima Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš"

Sretan sam što je problem riješen bez nove operacije, kaže Lagumdžija

Lagumdžija: Čak pet operacija imao sam na stomaku. Arhiv

Piše: E. Halimić / Avaz.ba

16.6.2020

Ovu priliku moram da iskoristim i da se prije svega zahvalim medicinarima Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" na pokazanoj profesionalnosti i pažnji, kazao je u kratkom razgovoru za „Avaz“ bivši ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija.

Podsjećamo, Lagumdžija je primljen na bolničko liječenje zbog iscrpljenosti i umora. 

- Trenutno se osjećam dobro i sretan sam što je problem riješen bez nove operacije – istakao je Lagumdžija.

Dodao je da do sada u životu imao 13 operacija kao posljedicu teškog ranjavanja u maju '93. godine u Sarajevu, kada su mu geleri granate teško oštetili stomak i noge.

Lagumdžija: Moram se oporaviti i to je jedini plan koji trenutno imam. Arhiv

- Čak pet operacija imao sam na stomaku i najgore što mi se moglo desiti jeste da ponovo imam problema sa stomakom. Sličnu krizu imao sam prije dvije godine i tada sam, kao i sada, prošao bez operacije. Riječ je o klasičnom zapetljaju crijeva, a taj problem je riješen, da tako kažemo, alternativnim metodama, bez upotrebe hirurškog noža – pojasnio je Lagumdžija. 

Prema njegovim riječima, doktori su mu nakon otpusta iz bolnice savjetovali da se što više moguće kreće i da strogo pazi na režim ishrane.

Na naše pitanje da li ima istine u pričama o njegovom povratku na političku scenu, Lagumdžija istakao da trenutno o tome ne želi ni razmišljati.

- Moram se oporaviti i to je jedini plan koji trenutno imam na umu. O svemu drugom, o tom potom – zajključio je Lagumdžija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.