REAKCIJE Zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i generalna sekretarka SBB-a

Prašović-Gadžo: Konaković i NiP ozbiljno baštine fašizam

Šutjeti na sjednici ili ignorirati ili praviti se lud je najveće poniženje koje jedan čovjek, političar, zastupnik sebi može dopustiti, rekla Prašović-Gadžo

E. H. / Avaz.ba

Prašović-Gadžo: Nismo niti ćemo imati dilema

Foto: Avaz


Socijaldemokratska partija i Igor Stojanović imali su inicijativu koja se u Sarajevu prosto morala podržati, jer Sarajevo jeste antifašističko i jeste časno, kazala je za „Avaz“ zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i generalna sekretarka SBB-a Sanela Prašović-Gadžo.

- To se, zahvaljujući SDA i Narodu i pravdi, nije dogodilo. Konaković i njegova partija NiP ostali su vjerni uvjerenjima koja sad prestaju biti tek jedan nespretni intervju s podrškom Busuladžiću i postaju ozbiljno baštinjenje fašizma. Šutjeti na sjednici ili ignorirati ili praviti se lud je najveće poniženje koje jedan čovjek, političar, zastupnik sebi može dopustiti - naglasila je Prašović-Gadžo.

Dodala je da je za Konakovića i njegovu lokalnu stranku Narod i pravda dio javnosti, zbog šamara iz izvještaja SAD, očekivao da budu uz svoje opozicione partnere SDP i Našu stranku.

  • Prašović-Gadžo: Kuda  Konaković vodi svoje  članstvo

    Prašović-Gadžo: Kuda Konaković vodi svoje članstvo

    Foto: Avaz


- Kuda onda Konaković vodi svoje pogubljeno i ušutkano članstvo? U aplauz fašizmu? Da, to je sad posve jasno. Ali gore od toga je što u tom pravcu Konaković želi kao „lider opozicije“ voditi i antifašiste iz SDP-a i sve časne ljude iz Naše stranke. Nakon ovog šamara koji je Konaković tresnuo Nikšiću i Kojoviću, politika u BiH dobiva jedan drugačiji smisao. SBB je, tek da se zna, podržao prijedlog SDP-a za izgon fašista iz naših ulica. Mi tu nikada nismo niti ćemo imati dilema, a nećemo ni da šutimo - zaključila je Prašović-Gadžo.

Više o temi Sanela Prašović-Gadžo

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na