REAKCIJE

Hoće li Kojović ostati u bloku s poštovaocima nacista

Nažalost, SDP-ovi partneri iz Naroda i pravde nisu podržali inicijativu, što za nas nije nikakvo iznenađenje, kazap Milavica

Predrag Kojović. Arhiv

Avaz.ba

17.6.2020

Zastupnik Demokratske fronte (DF) u Skupštini Kantona Sarajevo Sead Milavica komentirao je glasanja u Skupštini Kantona Sarajevo o izmjeni naziva ulica i škola po nacističkim kolaboracionistima. On je naveo da je Klub DF-a podržao inicijativu SDP-ovog zastupnika Igora Stojanovića.

- Demokratska fronta je još u prošlom sazivu Skupštine Kantona predlagala slične inicijative tako da nije bilo nikakvog razloga da ne podržimo i ovu inicijativu. Nažalost, SDP-ovi partneri iz Naroda i pravde nisu podržali inicijativu, što za nas nije nikakvo iznenađenje - kazao je Milavica.

Sead Milavica. Arhiv

Dodao je da DF ima jasan, principijelan i dosljedan stav, što se ne bi moglo reći za neke druge lijeve opcije, poput Naše stranke. 

- Podsjetit ću vas da je predsjednik Naše stranke prije četiri godine, govoreći o mogućnosti zajedničkog nastupa ljevice na lokalnim izborima 2016. godine, kazao da Naša stranka nije spremna biti u bloku sa strankom koja misli da se osnovna škola u Dobroševićima treba nazvati po nacističkim kolaboracionistima. Danas je, izgleda, spreman da bude u tom bloku i da srčano brani tu odluku - istakao je Milavica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.