PRVE REAKCIJE

Čović: Sad je sasvim sigurno da će izbora u Mostaru biti

Očekuje da već naredne sedmice SDA i HDZ BiH zajedno podnesu prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH koje se tiču Grada Mostara

Dragan Čović. Avaz

Piše: M. Sm./ Avaz.ba

17.6.2020

Dragan Čović, lider HDZ-a BiH izrazio je zadovoljstvo nakon održanog sastanka u Mostaru na kojem su potpisani sporazumi koji će omogućiti održavanje izbora u ovom gradu nakon 12 godina.

- Konačno smo uspjeli sinoć dogovoriti da možemo danas i potpisati i dva sporazuma, jedan koji se odnosi na okvirni sporazum za grad Mostar sa dokumentima koji su aneksi, Izborni zakon za Grad Mostar i Statut Grada Mostara koji će ići svojom procedurom i drugi koji se tiče Izbornog zakona na razini BiH kojim želimo osigurati legitimne izbore i legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda – rekao je Čović.

Rekao je i kako očekuje da već naredne sedmice SDA i HDZ BiH zajedno podnesu prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH koje se tiču Grada Mostara, kako bi se izbori u Mostaru održali zajedno sa lokalnim izborima u BiH.

- Definiran je novi Statut koji će biti usvojen na prvoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara. Sada je sigurno da će u Mostaru biti izbori kada budu organizirani lokalni izbor - rekao je Čović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.