UHAPŠENA PREVARANTICA IZ SRBIJE

Skidanje crne magije u BiH "naplatila" 35.000 KM

Patriciju Đorđević tražila od R. J. da joj iznese i na sto stavi sav novac kojeg ima i ostale dragocjenosti

Đorđević je jučer predana Okružnom javnom tužilaštvu Doboj. Ilustracija

Piše: H. Č. - O. Ma. / Avaz.ba

18.6.2020

Policijski službenici Granične policije BiH u Popovima kod Bijeljine po potjeri policije iz Teslića 16. juna uhapsili su opasnu prevaranticu iz Srbije Patriciju Đorđević (36) i predali je policiji u Doboju.

Nakon kriminalističke obrade, Đorđević je jučer predana Okružnom javnom tužilaštvu Doboj, na dalje postupanje, saopćeno je iz PU Doboj.

- Postoji osnovana sumnja da je osoba P. Đ. iz Srbije 11. juna ove godine izvršila krivično djelo teška krađa. Toga dana ona je došla u kuću starice R. J. (65) u Tesliću i vlasnicu zamolila da joj pomogne u ozdravljenju unučeta vračanjem. Tražila je da joj iznese i na sto stavi sav novac kojeg ima i ostale dragocjenosti. Nakon završenog obreda vračanja, prevarantica je novac, brže-bolje, stavila u svoju tašnu, a u plastičnu vrećicu je ostavila ostale dragocjenosti te se udaljila u nepoznatom pravcu - kaže Dragana Kerkez, portparol PU Doboj.

Vidjevši da je prevarena i da je ostala bez 10.000 maraka, vlasnica kuće R. J. je odmah alarmirala slučaj teške krađe policiji, koja je raspisala potragu za P. Đ. koja je pokušala pobjeći u Srbiju, ali joj to nije uspjelo, zahvaljujući prisebnosti i profesionalnom radu Granične policije BiH.

Također se zna da je Patricija Đorđević, "operirala" i na području Banje Luke i Trebinja. Išla je od kuće do kuće i nudila usluge vračanja, pa gdje naiđe na naivne, pokrade ih i bježi dalje.




Od Banjalučanke uzela oko 25.300 KM. Ilustracija

Đorđević se sumnjiči i da je na prevaru ukrala 25.300 KM od Banjalučanke, kojoj je složila priču da će neko iz njene kuće umrijeti, te da ona može da skine tu ”crnu magiju”.

Prevara je počinjena u decembru prošle godine. Policiji je tada prijavljeno da je nepoznata mlađa žena, došla na kućnu adresu starije Banjalučanke.

- Saopštila joj je da će iz njene kuće ubrzo neko umrijeti, te da ona može skinuti tu magiju uz naplatu usluge. Žrtva je pred nju iznijela novac u iznosu od oko 25.300 KM. Nepoznata žena potom je tražila od oštećene da joj donese potrebne stvari za skidanje magije. Dok je žrtva otišla po stvari, prevarantica je to iskoristila i pobjegla u nepoznatom pravcu - navode PU Banja Luka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.