STANJE NA PUTEVIMA

Magla u dolinama rijeka Drine, Neretve, Spreče i Bosne

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnju, prilagođena uslovima na putu

Magla stvara probčeme vozačima. Ilustracija

Avaz.ba

20.6.2020

Na smanjenu vidljivost zbog magle ovoga jutra upozoravaju se vozači u dolinama rijeka Drine, Neretve, Spreče i Bosne, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnju, prilagođena uslovima na putu.

Na putnom pravcu Ljubinje – Trebinje, u mjestu Tulje, svaki dan osim nedjelje saobraćaj se zbog radova obustavlja u vremenu od 8 do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac – Berkovići – Bileća - Trebinje.

Zbog radova na sanaciji mosta u mjestu Reljevo na dionici Jošanica - Rajlovac saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Ormanica na putu Srebrenik - Orašje i u tunelu Vinac na putu Jajce - Donji Vakuf. U funkciji su alternativni pravci.


Magla u dolinama rijeka. Ilustracija

Na magistralnom putu Zenica - Nemila (kroz tunel Vranduk) od 5 do 21 sat saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo - Sarajevo.

Radovi na sanaciji mostova u toku su na magistralnim putevima Srebrenik - Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik), Olovo - Semizovac (preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, kao i most na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno. Saobraćaj se zbog radova svaki dan osim nedjelje obustavlja na regionalnom putu Crna Rijeka - Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce od 08 do 16 sati.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR test akreditovane laboratorije iz BiH star maksimalno 48 sati. Za vrijeme važenja ove mjere, ulazak u Crnu Goru nije moguć preko graničnih prelaza Hum i Metaljka. Granični prelaz Deleuša - Vraćenovići od ranije je zatvoren zbog radova.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.